Ratamestarin lausunto

YÖKUPPI 15.9.2004

Käytössä oleva maasto on pääosin laakeata hyväkulkuista avokalliomäkeä, jossa kulkeminen on todella vauhdikasta. Päiväsaikaan jopa allekirjoittaneen kilometriajat lähentelevät tässä maastossa kuutta minuuttia. Polut kallioilla ovat paikoitellen vaikeasti havaittavia. Mäkien väliset jontkat ovat tiheitä ja vaikeakulkuisia. Kartantekijältä on ilmeisesti vihreää läikkynyt purkista vähän ylikin, sillä kaikki kartalla vihreällä piirretty ei välttämättä ole huonokulkuista. Myös avokalliokuvauksessa on hieman epätarkkuutta, jonka tosin ei pitäisi juurikaan vaikuttaa suunnistamiseen. Muutoinkin kartassa on jonkun verran virheitä ja puutteita, jotka on ratasuunnittelussa pyritty ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon. Maastossa on muutama huonokulkuinen louhikko sekä pari vaikeasti havaittavaa kapeaa railoa (ei optimireiteillä), sekä joitakin vaarallisia jyrkänteitä, joita on syytä varoa.

Pitkän radan alku on pelkkää baanaa lyhyillä väleillä laakeilla kallioilla, jossa rastinottotaito ja sujuva suunnistus korostuvat. Vauhti on helppo pitää kovana myös yöllä, joskin virheiden tekeminenkin on varsin helppoa. Laakeiden piirteiden vuoksi kartalle on alkaneen virheen jälkeen vaikea päästä takaisin, joten maltti on valttia tässäkin maastossa. Mikäli alun hajonnat ja runsaat rastit eivät saa karsintaa aikaiseksi, niin lopun putken pidemmät välit reitinvalintoineen sekä viimeistään loppuluukutus fyysisen hajonnan muodossa sen viimeistään tekevät.

Lyhyt rata ei yllä aivan yhtä monipuoliseen tarjontaan. Reitti on alusta loppuun pelkkää nautiskelua kalliolla, mutta eiköhän ne jyvät akanoista sielläkin erotu.

Rasteilla on emitin lisäksi heijastin ja rastilippu. Rastit on sijoitettu niin, että ne ovat helposti havaittavissa. Huomioikaa rastimääritteet.

Kartan tulostusjälki ei ole kaksinen, jota syvästi pahoittelen.

Nautinnollisia hetkiä Kivikalliolla…harmi, että maisemat menevät hukkaan!

Antti

[TAKAISIN]