Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2020 Miska Sm-hisu
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Terveysturvallisuus Hennarasteilla 2021

 
Rastivarsat järjestää kansalliset suunnistuskilpailut Hennarastit Orimattilassa 23.5.2021. Osanottajia odotetaan noin 350. Kilpailuun voivat osallistua vain lisenssiurheilijat, joiden yhteystiedot löytyvät suunnistusliiton lisenssirekisteristä. 
 
Käytössä ovat kilpailunumerot henkilöiden tunnistamiseksi lähdössä, maastossa ja maalissa. Tapahtuman aikataulu (lähtöajat) porrastetaan, että yhtä aikaa lähdössä, metsässä, maalissa tai paikoitusalueella ei tapahdu lähikontaktia. Toimitsijat eristetään kilpailijoista aidoilla ja tarvittaessa muoviseinillä. Kilpailutoiminnot esim. tulospalvelu, leiman tarkastus ja infopiste ovat isoissa teltoissa, joissa on yhtä aikaa vain 2 – 4 toimitsijaa ja vähintään kahden metrin välimatka toisiinsa. Kilpailijat eivät ole lähikontaktissa toimitsijoiden ja toisten kilpailijoiden kanssa. Yhteydenpito kilpailijoihin hoidetaan puhelimella ja paikalla olevalla kuulutuksella. Yleisöä ei saa tulla paikalle. 
 
Pelastusviranomaiselle on laadittu kilpailusta erillinen pelastussuunnitelma, jossa on mainittu tapahtuman turvallisuudesta vastaava henkilö (Juho Kuoppamäki). Poliisiin on oltu yhteydessä kilpailun osalta. Kilpailun toiminnot, noudatettavat turvallisuusohjeet ja -periaatteet suunnitellaan ja toteutetaan siten, että suunnistajien ja toimitsijoiden lähikontaktit minimoidaan. Kilpailun turvallisuuspäällikkö - toimitsijoiden avustamana - vastaa, että turvavälit ja kaikki koronakauden turvatoimet toteutuvat lähdöissä, maalissa, infossa ja paikoitusalueella. Rastivarsojen kilpailusivuilla https://www.rastivarsat.fi ovat kilpailuohjeet ja ajan tasalla olevat viranomaisten ohjeet ja määräykset, joita jokainen kilpailija ja toimitsija velvoitetaan noudattamaan. Ilmoittautuessaan kilpailijat sitoutuvat noudattamaan järjestäjien ja terveysviranomaisten antamia turvallisuusohjeita, jotka löytyvät kilpailusivustolta. 
 
Kilpailuun ei saa osallistua, jos ei tunne itseään terveeksi. Yhteiskyytejä ei suositella ja paikoitusalueille pysäköidään järjestäjien opastuksen mukaisesti väljästi turvavälit mahdollistaen. Kilpailijat ohjeistetaan ennakkoon tulemaan suoraan autoista lähtöpaikalle (kaksi lähtöpaikkaa) ja poistumaan välittömästi takaisin autoihin maaliin tultuaan. Pysäköintialue on kilpailukeskuksen läheisyydessä. Kilpailijat lähetetään maastoon kahdesta lähdöstä, vähintään kahden minuutin välein useammalle radalle, samalle radalle lähtevien lähtöväli on vähintään 2 minuuttia, jolloin lähikontaktin mahdollisuus on minimaalinen. Metsässä kilpailijat ohjeistetaan pysymään kahden metrin etäisyydellä toisistaan, leimaamaan yksitellen rastilla. Maaliin saapuessaan kilpailija ohjataan maalileimauksen jälkeen useampaa väylää pitkin (2 metrin välein) kilpailukortin tarkastukseen ja edelleen paikoitusalueelle johtavalle tiellä. Maalissa ennen leimantarkistusta järjestäjät tarjoavat kilpailijoille uudet maskit ja käsidesiä. Toimitsijat valvovat, että kilpailijoiden välille ei synny lähikontaktia. 
 
Lähdössä kilpailijoiden turvaväli on vähintään 2 metriä, lähtökarsinat ovat rakennettu niin, että riittävät etäisyydet toisiin lähtijöihin ja toimitsijoihin voidaan varmistaa. Koko kilpailun kesto klo 11.00-16.00. Kilpailu on keskimatkan kilpailu, suunnistajat käyttävät sarjasta riippuen aikaa noin 15-60 minuuttia suunnistusratansa kiertämiseen. 
 
Kasvomaskin käyttö on pakollista muulloin kuin kilpailusuorituksen aikana, ellei ole lääkärinlausuntoon perustuvaa erivapautta (todistettava). Käyttöpakko on voimassa myös pysäköintialueella. Kilpailijoita kehotetaan varaamaan riittävästi omia maskeja. Tarvittaessa järjestäjät tarjoavat maskin. Kaikki ohjeet ja tulokset ovat vain järjestäjän verkkosivuilla. 
 
Kilpailukeskuksessa on maaliteltta, ensiaputeltta, infoteltta. WC:t (Bajamajat) ovat pysäköinnissä ja kilpailukeskuksessa. Kilpailun järjestäjä puhdistaa ja desinfioi WC-tiloja säännöllisesti. Turvavälit merkitään selvästi. Järjestäjä huolehtii lähtöihin ja poistumapisteisiin käsien desinfiointiainetta ja maskeja sekä kontrolloi, että kilpailijat poistuvat viivyttelemättä pysäköintialueelle. Ensiapuhenkilöt ovat ammattilaisia ja osaavat noudattaa turvallisuus ja hygienia ohjeita ja tarvittaessa käyttävät myös kasvomaskeja. Kilpailunumerot ovat riittävän väljässä paikassa ja kilpailijoilla on omat hakaneulat kiinnitykseen. Järjestäjät huolehtivat turvavälien toteutumisesta numeroiden haun yhteydessä. Kilpailunumeroita ei kerätä takaisin. Järjestäjä varaa roska-astioita käytetyille maskeille. 
 
Kilpailijat voivat seurata kilpailua online-tulospalvelusta, joten kilpailukeskuksessa ei ole infotaulua eikä tulostaulua. Osanottajien kesken arvotaan palkintoja ja nimet julkaistaan etukäteen kilpailusivuilla. Palkinnot haetaan INFO-teltasta, joka sijaitsee kilpailukeskuksessa. Toimitsijat huolehtivat turvaväleistä. Pääsarjoissa jaetaan voittajille lahjakortteja, jotka postitetaan jälkeenpäin. 
 
Kaikki toimitsijat käyttävät maskia sekä pitävät riittävät turvavälit kilpailijoihin ja toisiinsa. Toimitsijoilla on velvollisuus huolehtia maskien käytön ja turvavälien toteutumisesta. Turvallisuusinformaatiota jaetaan kaikille toimitsijoille ennen kilpailua. Kilpailukeskuksessa on käsidesiä ja kasvomaskeja tarjolla. Kilpailutoimintoja on karsittu, kilpailupaikalla ei ole käytössä pukeutumistiloja, peseytymismahdollisuutta, ravintolaa, kuntosuunnistusta eikä lasten muksulaa.  
 
Jorma Hämäläinen  
Seuran puheenjohtaja  
050 577 3722  
jormaravahamalainen(at)outlook.com  
 
Heikki Rautala 
Kilpailunjohtaja 
040 769 4252 
heikki_rautala(at)gmail.com 
 
> Paluu kisan pääsivulle 
 

Päivitetty: 17.5.2021
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja