Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Jukola
Uutiset
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue
Koululiikuntaliiton suunnistuskisat Haminassa
16 nuorta Orimattilasta
Muokattu:13.10.2021 >>Lue

Viljaniemessä suunnistettiin jo viime vuosituhannella..

Heinäkuussa 1985 olimme Fin5-rastiviikolla tuttuun tapaan koko perheen voimin. Äitiyslomalaisena minulla ei ollut suuria ajatuksia menestyksestä. Perhelomaa vietettiin 8 kuukauden ikäisen ”kakkospojan” Markuksen sekä tietysti Mikko-esikoisen kanssa. Isä hääräsi lehdistöhommissa maalialueella. Pääpointtina olivat perhelomailu sekä suunnistuksesta nautiskelu hienoissa Lahden seudun metsissä. 
 
Ylitse muiden viikon monista hyvistä maastoista nousi Viljaniemi, pienipiirteisyydessään haastava ja nautinnollisia suunnistustehtäviä tarjoava päätöskisan maasto. Toinen toistaan muistuttavia avokalliomäkiä riitti joka suuntaan kilometrikaupalla. Koville maasto minut pisti sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti, mutta sehän on suunnistuksen suola. Hetkeksikään ei ollut varaa herpaantua luontoa ihailemaan. 
 
Virheittä en radasta selvinnyt, silläkään kertaa. Parilla rastivälillä piti koluta useampikin mäki ennen kuin oikea rasti löytyi. Radan loppupuolella aloin katsella ja kuulostella, keitä lähiympäristössä liikkui. Onneksi kokonaisuus oli kuitenkin pysynyt riittävän hyvin hallussa, sillä maasto vaikutti hiljaiselta viimeisiä rasteja lähestyessäni. Ilokseni sain askeltaa maaliin kaikessa rauhassa naisten valiosarjan ykkösenä. Se oli hieno yllätys itselleni, sillä ikää oli mittarissa 34 vuotta ja harjoitteluni ennen rastiviikkoa oli ollut suhteellisen satunnaista. 
 
Hieno viikko juostiin Lahden seudulla 37 vuotta sitten. Saattaapa olla, että lähden verestämään muistoja ja testaamaan keskittymiskykyäni Viljaniemen avokallioille ensi kesän Lahti-Suunnistukseen! 
 
Rasteilla tavataan! 
 
Liisa Peltola 
 
> Paluu kisan pääsivulle 

Päivitetty: 21.11.2017
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja