Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu (edit 5.1.19)
> Valmennus (edit 9.1.19)
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2016 jumpassa
Uutiset
Jukolassa miehet 143.
Seuran 41. Jukola Kangasalla
Muokattu:17.6.2019 >>Lue
Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2019-2020
Miska Tervala B-maajoukkueeseen
Muokattu:31.5.2019 >>Lue
Varsanuoret vauhdissa viikonvaihteessa
Sm-PySu hopeaa, pronssia, Aapo 7. sprinttikatsastuksissa
Muokattu:19.5.2019 >>Lue

Viljaniemi ja Fin5 vuonna 1985

Viimeinen osakilpailu oli ennakkoon jännittävä. Olimme Peltolan Heikin kanssa käyneet tasaväkistä kamppailua koko viikon ajan. Lähdin takaa-ajokisassa noin minuutin etumatkalla maastoon. Tiesin, että Viljaniemen maasto on hyvä ja vaativa. Taktiikka oli aika yksinkertainen; kovalla vauhdilla liikkeelle ja samalla pitäen suunnistuksen koko ajan edessä eli leuka ylös ja hyvä ennakoinnit. 
 
Jo verryttelyssä tuntui hyvältä sekä fyysisesti että ajatuksellisesti vaikka takana oli jo neljä intensiivistä kisaa. On tärkeää käynnistää ja verrytellä myös ajatukset valmiiksi. Varsinkin tilanteessa, jossa lähdetään heti kovaa. Ykkösväli oli vaativa ja toiveitteni mukainen. Pelti-Heikki oli fyysisesti tosi kova ja tiesin, että jos hän saa kiinni, niin olen lopussa heikoilla. 
 
Suunnistus pysyi hienosti edessä ja pystyin juoksemaan maksimivauhdilla ykköselle. Tämän jälkeen oli perussuunnistusta ja tyytyväisyys hiipi puseroon. Niinpä tein ennen Lahdentien alitusta pienen 30 sekunnin koukun, joka palautti takaisin todellisuuteen. Töitä pitää tehdä sekä fyysisesti että ajatuksellisesti joka hetki näkökenttä kerrallaan. Lopussa oli fyysisesti rankkaa, mutta viimeisen rastin jälkeen oli hieno fiilis. Sain seppele kaulassa tuuletella loppusoraa ja nauttia edellisen vuoden Fin5-voiton uusimisesta tiukassa paikassa. Tästä oli hyvä jatkaa kohti syksyn MM-kisoja Australiassa. 
 
On varmasti mukava palata samoihin maisemiin Lahti-suunnistuksen merkeissä kesällä 2018. Tarjoan Pelti-Heikille revanssin mahdollisuuden! 
 
Pekka Nikulainen 
 
> Paluu kisan pääsivulle 

Päivitetty: 21.11.2017
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja