Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Lasten aluekuppi
Uutiset
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue
Koululiikuntaliiton suunnistuskisat Haminassa
16 nuorta Orimattilasta
Muokattu:13.10.2021 >>Lue

Ratamestarin ennakot 2

Talvi oli sitten vaihteeksi talvi eli kylmä ja luminen. Uudenvuodenaaton lumessa kahlauksen jälkeen maastotyö oli jätettävä 3 ½ kk:ksi. Tauon aikana syntyivät ensin lasten ratojen, sitten keskimatkan ja viimeksi pitkän matkan suunnitelmat. Keskusteluja on käyty maanomistajien, metsästyseurojen ja riistanhoidon edustajien kanssa. Kilpailukeskuksen ja lähialueen asukkaat ja maanomistajat ovat suhtautuneet kisoihin innolla ja myönteisesti. Parhaat kiitokset sujuvasta yhteistyöstä! Monet ovat edelleen muistelleet Fin5 1985 tapahtumia tyyliin ”silloin kun Mäkelän Heikki linkkitorniin kiipesi…”. Kisoista on selvästi tulossa koko kylän tapahtuma.  
 
Talven jälkeen tulikin suoraan kesä: toukokuun aikana maastossa irtosi hyvin hiki ja hyttysetkin ilmaantuivat kulkijan iloksi, kerran myös mäyrä puhisi vastaan iltahämärissä pellon pientareella. John Laukan kanssa olemme kiertäneet maastoa, tarkastaneet mahdollisia talven aikaisia muutoksia, esittäneet pieniä tarkennuksia karttaan ja testanneet suunnitelmien toimivuutta. Kerrallahan ne eivät tahdo toimia, vaan on tarvittu erilaista ongelmanratkaisua ja vaihtoehtojen etsimistä. Tavoitteena on ollut saada parhaat maastonosat mahdollisimman hyvin käyttöön. Toukokuun käännyttyä kesäkuun puolelle rastipisteet on prikoitettu ja ratasuunnitelmat valvojan tarkastelussa. 
 
Keskimatkan radat kiertävät Kärmekallion kuusikoissa ja männiköissä, joissa ei ole kisailtu sitten vuoden 1985 Fin5-rastiviikon viimeisen osakilpailun. Sunnuntain pitkät radat kiertävät myös Nikkijärven ja Isovuoren avokalliomäkialueilla, joten luvassa on nousuja huomattavasti keskimatkaa enemmän. Lasten radat ovat molempina päivinä suhteellisen lyhyet maaston asettamien rajoitteiden vuoksi. Kilpailukartta on jonkin verran pelkistetympi kuin lähialueiden aikaisemmat kartat ja sopii käytettäväksi myös 1:15 000 -mittakaavassa. Matkaa lähtöihin on lauantaina 0,9–1,5 km ja sunnuntaina 1,4–2,1 km. Lasten lähdöt sijaitsevat samassa suunnassa kuin aikuisten lähdöt. 
 
Tervetuloa juhlarasteille! 
 
Jouni Tourunen 
Pääratamestari 
3.6.2018 
 
> Paluu kisan pääsivulle 

Päivitetty: 3.6.2018
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja