Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu (edit 5.1.19)
> Valmennus (edit 9.1.19)
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2016 jumpassa
Uutiset
Hiihtosuunnistuksen SM-viestit
Miehille seurahistoriaa, KULTAA
Muokattu:17.2.2019 >>Lue
Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka
Haikki Lariolle hopeaa, 4 sijoitusta kymppikärkeen
Muokattu:16.2.2019 >>Lue
Nuorten ratojen koulutus
Kerholla ti 12.3
Muokattu:12.2.2019 >>Lue

Ratamestarin mietteitä 1

Metsä on hiljainen, vain moottoritien tasainen humina kuuluu taustalla. Joutsenparvi lentää kirkuen yli. Yksinäinen hirvi kurkistaa kumpareen takaa ja poistuu juosten paikalta. Syksyn ensimmäiset kevyet lumihiutaleet leijuvat maahan. Hirvikärpäset ovat luojan kiitos kadonneet kylmien öiden myötä. Sammaleet luistavat kalliolla jalan alla sateiden jälkeen. Ruuhka-Suomen keskelläkin voi hyvin kadota metsän miellyttävään hiljaisuuteen - ratamestarityön parhaita puolia. 
 
Vuoden 2014 Lahti-Suunnistuksen valvojana kiersin noin sata rastia ja kävin läpi kaikki ratasuunnitelmat. Kisan järjestelyjen koukatessa nyt poikkeuksellisesti Orimattilan puolelle, pääsen itse miettimään, miten kahden päivän rastipisteet ja radat sijoitetaan järkevästi käytettävissä olevaan maastoon. Perinteiseen tapaan tavoitteena on lauantaina selkeästi keskimatkan ja sunnuntaina pitkän matkan luonteiset radat.  
 
Kilpailualue muodostuu kolmesta maastoalueesta, joille tyypillistä ovat lukuisat korkeat kallioiset mäet 40–50 metrin nousuilla. Aluetta halkovat metsäautotiet, muutamat hakkuuaukot ja yksi peltoalue. Koska aivan jokaisen mäen yli ei kannata kiivetä, maastossa korostuu taito luovia ja löytää parhaat reitit mäkien lomitse. Mäkien päällä tarvitaan taas tarkkaa kartanlukua ja suunnassa pysymistä.  
 
Tällä hetkellä odotan hieman ristiriitaisesti, millainen talvi on tulossa. Etelässäkin olisi mukava päästä kunnolla hiihtämään, mutta ratasuunnittelun kannalta vähäluminen talvi olisi tervetullut.  
 
Näkemisiin Lahti-Suunnistuksessa Orimattilassa heinäkuussa! 
 
Jouni Tourunen 
pääratamestari 
29.10.2017 
 
> Paluu kisan pääsivulle 

Päivitetty: 6.11.2017
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja