Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 25Manna
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Avoin Päijät-Hämeen AM-sprintti, Myrskylä 10.9.2016

Alustavat kilpailuohjeet

Lopulliset nähtävissä kilpailupaikalla. 
 
Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjien ohjeita. 
 
Kilpailun vastuutoimihenkilöt 
Kilpailunjohtaja ja tiedottaja: Tommi Maasilta, puh. 040 763 9420, tommi.maasilta(at)askola.fi 
Ratamestari: John Laukka 
Tulospalvelu: Juha Kyrö  
Valvoja: Matti Laitinen, MP  
Tuomarineuvosto: puheenjohtaja Kristian Leppänen LS-37, jäsenet Elli Virta Trian ja Mikko Sani, HU-46 
 
Kilpailukeskus ja pysäköinti 
Kilpailukeskus Myrskylän kunnan urheilukentän viereisellä pysäköintialueella/kentällä osoitteessa Höröläntie 15, Myrskylä. Saapuminen kilpailukeskukseen sallittua ainoastaan opastusten kautta, Myrskylän keskustan läpiajo sallittua vain Keskustien (tie 174) kautta.  
 
Peltopysäköinti alle 400 m etäisyydellä kilpailukeskuksesta. Pysäköinnin navigaattoriosoite: Yhdystie 2, Myrskylä. Ei pysäköintimaksua. Pysäköinti muualla kuin järjestäjän osoittamissa paikoissa voi johtaa kilpailijan hylkäämiseen. 
 
Sprinttisuunnistuksessa tärkeätä 
Muista, että sprinttisuunnistuksessa kartassa oleva merkki kertoo, voiko maastossa olevan esteen ylittää. Eli vaikka aidasta pääsisikin helposti yli tai ali, aitaa ei saa ylittää tai alittaa, jos se on karttaan merkitty ylipääsemättömäksi. 
 
Älä missään tilanteessa mene kielletyille tonttialueille (oliivinvihreä). Pelissä on paitsi reilun pelin henki myös ympäristön asukkaiden mielikuva suunnistuksesta ja suunnistajista. 
 
Muista sprintin kiellettyjen kohteiden karttamerkit. Joitakin kiellettyjä pensasaitoja ja kielletyn piha-alueen rajoja on lisäksi merkitty maastoon kelta-sinisellä kielletyn alueen nauhalla. 
 
Maastossa on n. 35 keltaliivistä tai Rastivarsojen seura-asussa olevaa rasti-, maasto- ja liikennevalvojaa. He valvovat sallituilla alueilla pysymistä, kiellettyjen alueiden määräysten noudattamista, turvaavat kadunylityksiä ja valvovat rastien pysymistä paikoillaan. Kyseessä on paitsi lajisääntöjen ”määräämä” turvallisuusseikka, myös äärimmäisen tärkeät lajin imagoseikat. 
 
Kiellettyjen alueiden valvonnassa on opastava ote. Valvojat pyrkivät ensisijaisesti varoittamaan kielletystä alueesta. Jos kielletyn alueen rikkomus on tapahtunut, palaamalla samaa reittiä takaisin hyväksytylle alueelle voi pääsääntöisesti estää hylkäysesityksen. Rikkomus kuitenkin kirjataan ylös joten hylkääminen on vielä mahdollista mm. kilpailijoiden tasapuolisen kohtelun vuoksi.  
 
Maasto 
Kilpailualue koostuu keskustan ja kunnan monimuotoisista rakennuksista, rivitalo- ja omakotialueista teineen, pihoineen, aitoineen ja pensasaitoineen. Kilpailualue on hyvin tasainen. Korkeusero radoilla on alle 20 metriä. Juoksualusta on kauttaaltaan hyvä; asvalttia, tasaista hiekkatietä ja -kenttää sekä hoidettuja nurmikoita.  
 
Kilpailualuetta ei ole suljettu muulta liikenteeltä, sillä autoliikenne alueella on normaalisti vähäistä. Kilpailijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan sekä muut kilpailijat että mahdollinen ulkopuolinen liikenne. 
 
Verryttely 
Myrskylän keskustan alueella liikkuminen kilpailusuorituksen ulkopuolella on kilpailukeskusta ja pysäköinnin sekä lähtöjen viitoituksia lukuun ottamatta ovat kiellettyä. Alueella liikkuvat ennen tai jälkeen kilpailusuoritusta tai kilpailun vielä ollessa käynnissä hylätään. 
 
Verryttely on sallittua kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä olevalla urheilukentällä sekä pysäköinti- ja lähtöviitoituksilla. 
 
Asusteet 
Nastareiden ja piikkareiden käyttö on kielletty. Kenkiä valvontaan lähdöissä. 
 
Kilpailualue on asfaltti-, hiekka- ja nurmipintaista, joten kaikki juoksukengät soveltuvat kilpailumaastoon. Sateen sattuessa nappuloista voi olla hyötyä. 
 
Kartta 
Kilpailukartta on nelivärinen, mittakaava 1:4000, käyräväli 2,5 m, kokoa A4, tulostettu 9/2016 (Mapline), tehnyt Harri Hytönen. Kartat ovat muovisuojuksessa.  
 
x-merkillä kilpailukartassa on kuvattu esim. keinuja, leikki- ja kiipeilytelineitä ja sellaisia pieniä rakenteita, joille ei ole omaa karttamerkkiä. Kilpailukartan oikeassa alakulmassa on kuvattu sekä läpipääsemättömän kasvillisuuden että kielletyn ns. tonttivihreän sävyt, jotta kilpailijoiden on helpompi erottaa ne sallituista vihreän sävyistä. Ratapainatuksessa on osassa rasteja käytetty ns. kohdistuspistettä havainnollistamaan rastin sijainti, esim. ulkokulma, sisäkulma. 
 
Sarjat, matkat ja lähdöt
Sarja	Matka	Rasteja	Lähtö		  
H21 3,6 25 1  
H35 3,2 23 1  
H40 3,0 22 1  
H45 3,0 22 1  
H50 2,8 20 1  
H55 2,8 20 1  
H60 2,5 17 1  
H65 2,5 17 1  
H70 2,4 18 2  
H75 1,9 15 2  
H80 1,9 15 2  
H85 1,9 15 2  
H20 3,2 23 1  
H18 3,0 22 1  
H16 2,8 20 1  
H14 2,4 18 2  
H12 2,0 15 2  
 
D21 3,0 22 1  
D35 2,8 20 1  
D40 2,5 17 1  
D45 2,5 17 1  
D50 2,5 17 1  
D55 2,5 17 1  
D60 1,9 15 2  
D65 1,9 15 2  
D70 1,6 13 2  
D75 1,6 13 2  
D80 1,6 13 2  
D85 1,6 13 2  
D20 2,8 20 1  
D18 2,5 17 1  
D16 2,5 17 1  
D14 2,4 18 2  
D12 2,0 15 2
Viitoitukset ja matkat lähtöihin 
Viitoitukset lähtöihin alkavat opaspaalulta. Lähtö 1: matkaa n. 600 m. Lähtö 2: matkaa n. 200 m. Viitoitusten värit selviävät opaspaalulta. 
 
Kilpailunumerot 
Kaikki kilpailijat käyttävät rintanumeroita. Numerot otetaan itsepalveluna infon yhteydessä olevista kansioista. Kilpailijalla tulee olla omat hakaneulat. Numerot kerätään pois maalissa. 
 
Emit-numeron tarkastus 
Tarkista lähtöluettelosta (tulostaululla), että Emit-korttisi numero on oikein. Emit-numeromuutokset on ilmoitettava tulospalveluun ennen lähtöä. Väärällä Emit-numerolla maaliin leimauksesta seuraa hylkäys (ei kuitenkaan sarjoissa H/D14 ja sitä nuoremmat).  
 
Emit-kortin vuokraus 
Järjestäjä on varannut vuokrakortin kaikille, joiden Emit-numeroa ei ole ilmoitettu ilmoittautumisen yhteydessä. Kortin saa noutaa infosta, vuokra 5 euroa. Vuokrakortti on ehdottomasti palautettava infoon kilpailun jälkeen. Kadonneesta kortista peritään 70 euroa. 
 
Emit-kortin toiminnan tarkistus kilpailukeskuksessa 
Kilpailukeskuksessa on Emit-kortin tarkistuspiste mallirastin yhteydessä, opaspaalun vieressä. Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Kortin toimiessa oikein leimasimen merkkivalo vilkkuu pidettäessä korttia paikallaan muutaman sekunnin ajan. Mikäli kortti ei toimi, käy hakemassa vuokrakortti infosta. 
 
Lähtö 
Lähtöalueella on Emit-tarkistusliuskoja kiinnitettäväksi Emit-kilpailukorttiin. Irralliset rastinmääritteet ovat lähtökarsinassa -4 min lähdöstä. Rastinmääritteet on lisäksi tulostettu lähdön 2 sarjojen karttoihin. Erillisiä suojia rastinmääritteille ei jaeta, eikä kiinnitystarvikkeita ole. 
 
Lähtökarsinassa ei ole nähtävillä mallikarttaa lukuun ottamatta H/D12 ja 14-sarjoja, katso ohjeen kohta nuorten ratojen erillisohjeet. 
 
Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 5 min ennen lähtöä. Ennen lähtöä ei suoriteta Emit-numeron tarkastusta. Kortin nollaus suoritetaan järjestäjien valvonnassa 3 min ennen lähtöaikaa. Kilpailija ottaa kartan lähtöhetkellä karttaämpäristä. Kilpailija on itse vastuussa siitä, että ottaa oman sarjansa kartan. 
 
Lähdöt sulkeutuvat 15 min lähdön viimeisen lähtöajan jälkeen.  
 
Rastit 
Mallirasti ovat nähtävänä kilpailukeskuksessa opaspaalun vieressä. Tarkista koodit, sillä rasteja on hyvinkin lähekkäin. Väärällä rastilla leimaaminen tai ylimääräiset leimaukset eivät aiheuta suorituksen hylkäämistä. Riittää kun olet kiertänyt kaikki ratasi rastit oikeassa järjestyksessä. 
 
Kaikissa sarjoissa on sama viimeinen rasti, jolla on kaksi leimasinta tunnuksella 100.  
 
Maali 
Kilpailija leimaa Emit-korttinsa maaliviivalla (2 leimasinta). Tämän jälkeen hän siirtyy opastuksen mukaisesti Emit-kortin lukulaitteelle rastileimausten tarkastukseen. Hylkäysehdotuksen tullessa kilpailija siirtyy ohjauksen mukaisesti viereiselle itkumuurille, jossa asia käsitellään. 
 
Maaliin tultuaan kilpailija saa pitää karttansa, mutta ei saa näyttää sitä lähtemättömälle kilpailijalle reilun pelin hengen mukaisesti. Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. 
 
Maali sulkeutuu 45 min viimeisen lähtöajan jälkeen. 
 
Rastiväliajat 
Rastiväliajat ovat saatavissa itsepalveluna tulospalvelusta. 
 
Palkinnot 
AM-mitalit jaetaan heti sarjojen tulosten valmistuttua. H/D21-sarjojen kolme parasta palkitaan myös kokonaiskisan tuloksista (myös Päijät-Hämeen suunnistusalueen ulkopuoliset). Sarjojen H/D12–21 palkinnot jaetaan, muiden sarjojen palkinnot voi noutaa infosta tulosten valmistuttua. 
 
Käymälät 
Käymälät kilpailukeskuksessa. Lähtöpaikoilla ei ole käymälää. Kilpailu käydään keskusta-alueella, ja tarpeiden tekeminen piha-alueiden liepeille on ehdottomasti kielletty.  
 
Ensiapu 
Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. 
 
Kahvila 
Kisakeskuksessa on Myrskylän Myrskyn ylläpitämä kahvio, joka myy mm. grillimakkaraa, sämpylöitä, pientä suolaista ja makeaa sekä kahvia ja teetä. 
 
Muksula 
Muksulaa ei ole järjestetty. 
 
Pesupaikka 
Pesumahdollisuutta ei ole järjestetty. 
 
Varusteiden myynti 
Paikalla on Suunnistajan Kauppa ja Pekka Sport. 
 
Jätteiden käsittely 
Kilpailukeskusalueella on jätteitä varten keräyspisteitä. Ole ystävällinen, älä roskaa luontoa. 
 
Lähtöjärjestys 
Kilpailijoiden lähtöajat ovat nähtävissä tulostaululla sekä internetissä www.rastivarsat.fi. 
 
Löytötavarat 
Toimitetaan infoon. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä tiedottajalta, 040 763 9420. 
 
Nuorten ratojen erillisohjeet 
 
Erityisohjeet sarjoille H/D12 ja H/D14. 
 
H/D12-sarjoissa rastinmääritteet ovat nähtävillä myös kilpailukeskuksen infotaululla myös sanallisina. Irralliset rastinmääritteet ovat saatavilla sarjoissa H/D12 ennen karsinaa. 
 
Rastinmääritteet on painettu myös karttaan.  
 
Lasten lähdössä on mallirasti. Lähtökarsinassa -2 min lähdöstä on sarjoissa H/D12 ja 14 nähtävillä oikein suunnastettu mallikartta, jossa on merkitty lähtö ja K-piste sekä kielletyt/suljetut alueet. 
 
Sarjoissa H/D12 kilpailukartta saadaan 1 min ennen lähtöhetkeä. H/D14 kartat saa lähtöhetkellä (kuten SM-sprintissä).  
 
Reittihärveli ja lahjakortin arvonta 
Reittihärveli julkaistaan piakkoin tulosten julkaisemisen jälkeen. Kaikkien maanantai-iltaan 12.9.2016 klo 22.00 mennessä reittinsä asiallisesti reittihärveliin tallentaneiden kesken arvotaan 150 €:n lahjakortti Suunnistajan Kauppaan. Voittajan nimi julkaistaan Rastivarsojen nettisivuilla. Voittajaa pyydetään olemaan yhteydessä ratamestariin john(at)laukka.fi lahjakortin toimittamiseksi voittajalle.  
 
Ratamestari julkaisee tiistaina reittihärvelissä omat ihannereittinsä radoittain (huom. ei sarjoittain). Näet nämä reitit aktivoimalla reittihärvelin nimilistauksen alimmaisena nimenä kohdan "Ratamestari". 
 
> Tästä piirtämään Reittihärveliin 
 
Kilpailuonnea! 
 
Rastivarsat 
 
 
Kertaa! Sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet 
 
> Paluu kisan pääsivulle 
 

Päivitetty: 10.9.2016
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja