Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Unelmien liikuntapäivä, Tietävälä
Uutiset
Syyskokous
Tommi Piispa puheenjohtajaksi
Muokattu:4.12.2023 >>Lue
Varsakupin finaali ja Syyskokous
Pe 1.12 Kerholla
Muokattu:30.11.2023 >>Lue
Palkittavat vuoden 2023 seuranmestaruuskilpailuista
Syyskokouksessa 1.12
Muokattu:27.11.2023 >>Lue

Avoin Päijät-Hämeen AM-sprintti 10.9.2016

Avoin Päijät-Hämeen AM-sprintti kisattiin Myrskylän keskustassa lauantaina 10.9.2016 uunituoreella kartalla. 
 
Reittihärvelissä reittinsä tallentaneiden arvonnan, 150€:n lahjakortin Suunnistajan kauppaan voitti Ida Aarikka HU-46. Parhaimmat onnittelut Ida! Olit suunnistanut pieniä yliajoja lukuunottamatta lähes ratamestarin ihannereittiä. 
 
Voittajaa tai hänen vanhempiaan pyydetään olemaan yhteydessä ratamestariin sähköpostilla john(at)laukka.fi tai puh. 044-371 4711 lahjakortin toimittamiseksi voittajalle.  
 
Kaikkiaan reittinsä tallensi arvontahetkeen mennessä 90 kilpailijaa eli lähes puolet kilpailijoista. Parhaimmat kiitokset. Muistattehan jatkossakin tallentaa reittinne ja vertailla omaa reittiä muiden kilpailijoiden reitteihin ja niillä käyttämiin aikoihin. Se on hyvää ja kehittävää oman suorituksen jälkianalyysiä. 
 
Tiistain aikana julkaisen kaikkien ratojen omat ihannereittini. Reitinvalintaan vaikuttavat matkan lisäksi maaston pienipiirteisyys, kartan luettavuus, jyrkät mutkat, nousut, laskut, rappuset (hidastavat, eikä rappusissa voi lukea karttaa) sekä rastilta lähtösuunta. Ihannereittiin vaikuttavat aina myös kilpailijan ominaisuudet. Itse korostan sprinttisuunnistuksessa reitinvalintojen ennakkoon luvun merkitystä. Lyhyin reitti ei aina ole kilpailijalle paras. Selkeä ja vähemmän kartanlukutehtäviä sisältävä reitti, joka tarjoaa tilaisuuden rastivälien ennakkoon lukuun, voi olla lopputukoksen kannalta parempi. Aina kun ennakkoon luku on mahdollista meneillään olevan suunnistustehtävän siitä vaarantumatta, tulee rastivälejä lukea ennakkoon. Tasavertaisista reitinvalinnoista on edullisinta valita se, jossa liike jatkuu leimauksen jälkeen ylimalkaan samaan suuntaan. Jatkuva rastille jarruttaminen, takaisinpäin kääntyminen ja uudelleen kiihdyttäminen kuluttavat. Jos ei ole ehtinyt ennakkoon tekemään reitinvalintaa seuraavalle rastille, lyhyillä, selkeillä ja heti tasapuolisilta vaihtoehdoilta näyttäviä rastivälejä ei kannata jäädä miettimään. Tärkeintä on nopea toteutus ja jatkuva vauhdin ylläpito.  
 
John Laukka 
Ratamestari  
 
 
Elli Virta Trianista päihitti naisten pääsarjassa (D21) Pohjantähden Marttiina Joensuun 7 sekunnilla. Kolmanneksi ehti Sonja Mörsky Keuruun Kisailijoista. 
 
 
Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajista kiisi H21-sarjan voittoon 15 sekunnin erolla sprintin erikoismies Mädiin eli Tuomas Kariin Angelniemen Ankkurista. Kolmanneksi rinttasi Mikko Salervo Trianista. 
 
Ja paljon muita hyviä suorituksia ja kokemuksia, katso tulokset ja Reittihärveli alta! 
 
Rastivarsat kiittää kilpailuun osallistuneita. Erityiskiitos myös alueen maanomistajille ja asukkaille sekä Myrskylän kunnalle hyvästä yhteistyöstä kilpailun järjestämisen mahdollistamisessa. 
 
> Tulokset 
> Väliajat 
> Lehdistötulokset (txt) 
> AM-tulokset 
> Valokuvia kisakeskuksesta 
 
> Reittihärveli - Piirrä reittisi ja osallistu 150 € lahjakortin arvontaan! 
> Voit zoomailla kilpailukarttaa ilmakuvan päällä, ks. oikean reunan liukukytkin 
 
 
> Kilpailukutsu 
> Sarjat, matkat ja lähdöt 
> Ratamestarin lausunto 
> Valvojan lausunto 
> IRMA, ilmoittautumiset 
 
> Alustavat kilpailuohjeet 
 
> Ilmoittautuneet sarjoittain 
> Ilmoittautuneet seuroittain 
> Lähtöluettelo seuroittain 
> Lähtöluettelo sarjoittain 
 
> Ennakkokuvia maastosta 
> Järjestäjät 
> ONLINE-tulospalvelu 
> Reittihärveli ja lahjakortin arvonta 
 
 
Karttapaloja 
 

Päivitetty: 13.9.2016
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja