Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Kevätkokous
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Kilpailuohjeet Koululaissuunnistus 11.5.2016

> Paluu kisan pääsivulle 
 
Toimitsijat 
Kilpailunjohtaja: Timo Lohikainen  
Ratamestari: Anni Kyrö  
Tiedotus: Timo Lohikainen / Markku Hämäläinen (lehdistö)  
 
KILPAILUOHJEET 
 
Kartta ja rastinmääritteet 
5-värinen tulostekartta mittakaavassa 1:5000 (2016). Rastikoodit ja sanalliset rastinmääritteet on painettu karttaan TR- ja tavallisilla radoilla. Kartta (A4) on muovikotelossa. Kilpailijat saavat kartan ja ohjauksen 2 min ennen lähtöä. Kartat kerätään pois maalissa. Rastirallin kartta on mittakaavassa 1:2000. 
 
Sarjat, radat ja matkat (matkat päivittyvät myöhemmin): 
Rastiralli (kuntosuunnistus/ei kilpailu) 
H/D7RR (v. 2009 syntyneet pojat ja tytöt)  
H/D8RR (v. 2008 ” )  
H/D9RR (v. 2007 ” )  
 
Kilpasarjat: 
Rastireitti 
H/D10RR (v. 2006 syntyneet pojat ja tytöt)  
H/D11RR (v. 2005 ” )  
Tukireitti  
H/D12TR (v. 2004 syntyneet pojat ja tytöt)  
H/D13TR (v. 2003 ” )  
Tavallinen suunnistus  
H/D14 (v. 2002 syntyneet pojat ja tytöt)  
H/D15 (v. 2001 ” )  
H/D16 (v. 2000 ” )
Lähtöluettelo 
Lähtöluettelo on nähtävissä ilmoitustaululla. Koulukohtaiset lähtöluettelot on saatavissa infosta. Ensimmäinen lähtö on klo 9.30. Esilähdössä on oltava valmiina 10 min ennen luetteloon merkittyä lähtöaikaa.  
 
Rastiralli 
Rastiralli-sarjoissa on eri lähtöpaikka ja eri rata kuin kilpailijoilla. Rastirallilaiset voivat lähteä matkaan yksin, pareittain tai ryhmissä toimitsijoiden opastuksen mukaisesti klo 10 alkaen. Rastirallilaiset (H/D7-9RR) eivät käytä kilpailunumeroa, vaikka numero onkin arvottu lähtölistaan. Rastirallilaiset eivät käytä Emit-korttia. 
 
Rastirallin rata on merkitty maastoon nauhalla ja kaikki rastit sijaitsevat siimarin varrella. Jokaisella rastilla on pieni tehtävä ja kynä vastausten kirjaamista varten. Vastaukset käydään läpi tomitsijan opastuksella rastirallin maalissa.  
 
Kilpailunumerot 
Kaikki kilpailijat (ei rastirallilaiset) käyttävät kilpailunumeroita. Numero on mainittu sarjoittaisessa lähtöluettelossa ensimmäisenä vasemmassa reunassa lähtöajan edellä ja koulukohtaisessa listassa lähtöajan jälkeen. Numerot ovat haettavissa kuuluttamosta (vain opettajat/huoltaja). Opettajat tarkistakaa, että kukin saa oikean numeron, kiitos! Numerot kerätään pois maaliintulon jälkeen.  
 
Emit, esilähtö ja lähtö 
Kilpailussa käytetään elektronista leimausjärjestelmää (Emit). Kaikille kilpailijoille on määritetty oma numerollinen Emit-kortti. Emit-kortit on jaettu valmiiksi kouluittain. Kortit ovat jaossa infossa. Koulujen opettajat jakavat oikeat Emit-kortit oikeille kilpailijoille ja palautettava niiden kilpailijoiden Emitit, jotka ovat joutuneet jäämään kisasta pois. Vaikka Emit-kortit tarkistetaan vielä esilähdössä, on ehdottoman tärkeää, että kilpailijat eivät vaihda Emit-kortteja toisten kanssa, vaan pitävät oman Emit-korttinsa aina maaliintulon jälkeiseen leimantarkastukseen saakka. Kilpailijan on oltava esilähdössä kentän pohjoispään portilla oman Emit-korttinsa kanssa 10 min ennen lähtöluetteloon merkittyä aikaa. 
 
Kilpailijat ohjataan esilähdöstä varsinaiseen lähtöön n. 5 min ennen lähtöaikaansa. Lähdössä toimitaan lähdön toimitsijoiden opastuksen mukaan. Kilpailijat tekevät ns. nollaleimauksen ennen lähtöä. Kaikki lähtijät saavat kartan ja opastuksen 2 min ennen lähtöä.  
 
Emit-kortti leimataan joka rastilla ja lopuksi myös maalissa (ns. maalileimaus). Tämän jälkeen siirrytään vielä maalitoimitsijoiden ohjeiden mukaisesti leimantarkistukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois. Puuttuvasta tai väärästä leimauksesta seuraa 10 minuutin aikasakko.  
 
Rastireitti 
Maastossa kulkeva valkoinen nauha on piirretty karttaan yhtenäisellä violetilla viivalla. Rastit ovat nauhan varrella ja merkitty tunnuksella RR (RR1, RR2 jne.). Tarkista tunnus ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla. Viimeinen rasti on kaikissa sarjoissa sama. 
 
Tukireitti 
Maastossa kulkeva valkoinen nauha on merkitty karttaan kuten rastireitilläkin. Rastit ovat nauhan läheisyydessä ja merkitty numerokoodilla. Tarkista numerokoodi rastinmääritteestä ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla. Viimeinen rasti on kaikissa sarjoissa sama. 
 
Mallirasti 
Mallirasti sijaitsee esilähdön läheisyydessä. Mallirastilla voi harjoitella Emit-kortin leimausta.  
 
Maali 
Viimeiseltä rastilta seurataan viitoitusta maaliin. Maali sijaitsee urheilukentällä kuuluttamon edessä. Emit-maalileimaus tapahtuu välittömästi maaliin tultaessa. Maalista siirrytään toimitsijoiden opastuksella leimantarkastukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois.  
 
Palkinnot 
Sarjoissa H/D10-16 kolme parasta palkitaan mitalilla. Rastirallissa arvotaan 7 palkintoa. Koulu, joka saa eniten palkintosijoja suhteessa koulun koko oppilasmäärään, palkitaan kiertopalkinnolla. Palkintojen tapahtuu välittömästi tulosten varmistuttua (n. klo 12.30).  
 
HYVÄÄ SUUNNISTUSTA JA REIPASTA MIELTÄ! 
KIITOS OSANOTOSTA!  
 
Rastivarsat ry 
Orimattilan kaupungin koulutoimi

Päivitetty: 7.4.2016
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja