Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Jukola
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Ratamestarin mietteitä

Pian on edessä aika, jolloin kilpaillaan Päijät-Hämeen ja Uudenmaan yhteisissä suunnistuksen keskimatkan aluemestaruuskisoissa. Ratamestari on tätä kirjoittaessa jo tehnyt suunnitelmansa ja käynyt virittämässä prikat metsään ja itse asiassa rastipukitkin ovat parasta aikaa valmistumassa. Siltä osin ollaan siis varsin hyvällä mallilla vaikka valmistautumisaika kisoihin ei olekaan ollut järin pitkä. 
 
Kilpailu käydään siis Pukkilan Iilijärven kartalla. Alue on osittain sama kuin viime syksyn ykkösryhmän SM-viesteissä. Tämä maaston osa on ehkä tutumpi niille suunnistajille, jotka olivat paikalla muutama vuosi sitten, kun alueella kilpailtiin kansallisten ja Huippuliigan merkeissä. Itsekin olin tuolloin kisoissa mukana, mutta kummasti on vain metsä muuttanut muotoaan ja tuttuja paikkoja ei paljoakaan ollut ratamestarityöskentelyn aloittaessani. Metsästä löytyy myös useamman aikakauden rastipukkeja. Osa on jo lähes maatuneita. Kyseessä on siis aikaisemminkin käytetty kilpailumaasto. 
 
Täytyy todeta, että maasto on oikein mukavaa ja vauhdikasta. Harvennuksia tai risukoita on hyvin vähän. Täysin ne eivät ole vältettävissä, mutta kulku tapahtuu useimmiten 'myötäkarvaan', eli ihan synkimpää risukkoa ei ole tiedossa. Lyhyimpien ratojen juoksijat saattavat päästä täysin ilmankin. Pääosin maasto on erittäin hyväkulkuista ja pienipiirteistä avokalliomaastoa. Tosin maasto on samalla hyvin vaihtelevaa, sillä maastotyypit vaihtuvat välillä hyvinkin tiuhaan suunnistajan edetessä maastossa.  
 
Rasteja on hyvin paljon lähekkäin. Koodit kannattaa siis tarkistaa huolella. Eikä oma suunnistuskaan saa siksi herpaantua eli vieressä juokseva kaveri ei välttämättä suuntaa samalle rastille.  
 
Tervetuloa Iijärvelle 
 
Harri Hytönen 
ratamestari 
 
> Paluu kisan pääsivulle 

 
 
 
 

Päivitetty: 8.5.2015

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja