Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2020 Toiminnalliset treenit
Uutiset
JOULUKUUSITALKOOT ALKAVAT
Joulukuusien keräys alkaa 4.12 ja myynti 13.12
Muokattu:5.12.2021 >>Lue
Syyskokous
Rastivarsat jatkaa Tähtiseurana
Muokattu:27.11.2021 >>Lue
Syyskokous pe 26.11 klo 18.00 Kerholla
Alkuun vuoden palkitut ja sm-mitalit
Muokattu:24.11.2021 >>Lue

Kilpailuohjeet Koululaissuunnistus 13.5.2015

> Paluu kisan pääsivulle 
 
Toimitsijat 
Kilpailunjohtaja: Timo Lohikainen  
Ratamestari: Jouni Tourunen  
Tiedotus: Timo Lohikainen / Jenna Kuoppamäki (lehdistö)  
 
KILPAILUOHJEET 
 
Kartta ja rastinmääritteet 
5-värinen tulostekartta mittakaavassa 1:2500 (2014). Rastikoodit ja sanalliset rastinmääritteet on painettu karttaan Kartta (A4) on muovikotelossa.. Kartat kerätään pois maalissa. 
 
Sarjat, radat ja matkat:
 
H3.-4. lk, n. 1km (2005-2004) 
H5.-6. lk, n. 1km (2003-2002) 
HYläkoulu, n. 1km (2001-1999) 
D3.-4. lk,n. 1km (2005-2004) 
D5.-6. lk,n. 1km (2003-2002) 
DYläkoulu,n. 1km (2001-1999) 
 
Lähtöluettelo 
Lähtöluettelo on nähtävissä ilmoitustaululla. Koulukohtaiset lähtöluettelot on saatavissa infosta. Ensimmäinen lähtö on klo 9.30. Esilähdössä on oltava valmiina 10 min ennen luetteloon merkittyä lähtöaikaa.  
 
 
Kilpailunumerot 
Toinen parista saa kilpailunumeron. Numero on mainittu sarjoittaisessa lähtöluettelossa ensimmäisenä vasemmassa reunassa lähtöajan edellä ja koulukohtaisessa listassa lähtöajan jälkeen. Numerot ovat haettavissa infosta (vain opettajat/huoltaja). Opettajat tarkistakaa, että kukin saa oikean numeron, kiitos! Numerot kerätään pois finaalin maaliintulon jälkeen.  
 
Mallirasti 
Mallirasti sijaitsee esilähdön läheisyydessä. Mallirastilla voi harjoitella Emit-kortin leimausta.  
 
Emit, esilähtö ja lähtö 
KKilpailussa käytetään elektronista leimausjärjestelmää (Emit). Kaikille pareille on määritetty oma numerollinen Emit-kortti. Emit-kortit on jaettu valmiiksi kouluittain. Kortit ovat jaossa infossa. Koulujen opettajat jakavat oikeat Emit-kortit oikeille kilpailijoille ja palautettava niiden kilpailijoiden Emitit, jotka ovat joutuneet jäämään kisasta pois. Vaikka Emit-kortit tarkistetaan vielä esilähdössä, on ehdottoman tärkeää, että kilpailijat eivät vaihda Emit-kortteja toisten kanssa, vaan pitävät oman Emit-korttinsa aina finaalin maaliintulon jälkeiseen leimantarkastukseen saakka. Parien on oltava esilähdössä kaupungintalon koiliispäädyssä oman Emit-korttinsa kanssa 10 min ennen lähtöluetteloon merkittyä aikaa.  
 
Parit ohjataan esilähdöstä varsinaiseen lähtöön n. 5 min ennen lähtöaikaansa. Lähdössä toimitaan lähdön toimitsijoiden opastuksen mukaan. Parit tekevät ns. nollaleimauksen ennen lähtöä. Kaikki lähtijät saavat kartan ja opastuksen 2 min ennen lähtöä.  
 
Emit-kortti leimataan joka rastilla ja lopuksi myös maalissa (ns. maalileimaus). Tämän jälkeen siirrytään vielä maalitoimitsijoiden ohjeiden mukaisesti leimantarkistukseen. Emit-kortti pidetään tallessa finaalien loppumiseen saakka, jossa Emit-kortit kerätään pois. Puuttuvasta tai väärästä leimauksesta seuraa 3 minuutin aikasakko.  
 
Lähtö (finaali) 
Finaalit yhteislähtöinä. A-finaaliin pääsevät 10 (1-10) nopeinta paria ja B-finaaliin 10 (11-20)seuraavaa paria. Finaaliin ryhmittäydytään kuuluttajan ohjeiden mukaan. A-finaalin ja B-finaalin lähtöjen porrastus on 3 min Finaalit käydään sarjoittain. Seuratkaa kuuluttajan ohjeita 
 
 
Maali 
Viimeiseltä rastilta seurataan viitoitusta maaliin. Maali sijaitsee Vanhan virastotalon päässä. Emit-maalileimaus tapahtuu välittömästi maaliin tultaessa. Parien on tultava maaliin käsikädessä. Maalista siirrytään toimitsijoiden opastuksella leimantarkastukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois finaalin jälkeen. Myös finaalissa on käytössä 3 min sakko/virheleimaus tai puuttuva rasti.  
 
Palkinnot 
Sarjastaan kolme parasta paria palkitaan mitalilla. Koulu, joka saa eniten palkintosijoja suhteessa koulun koko oppilasmäärään, palkitaan kiertopalkinnolla. Palkintojen tapahtuu välittömästi tulosten varmistuttua (klo 12.30 mennessä).  
 
HYVÄÄ SUUNNISTUSTA JA REIPASTA MIELTÄ! 
KIITOS OSANOTOSTA!  
 
Rastivarsat ry 
Orimattilan kaupungin koulutoimi
 

Päivitetty: 10.5.2015
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja