Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Unelmien liikuntapäivä, Tietävälä
Uutiset
Fin5 rastiviikko
Järjestelyt tiivistyvät!
Muokattu:28.6.2022 >>Lue
Lukkari-Jukola Ruotsin juhlaa
Jussit 310, Venlat 423
Muokattu:20.6.2022 >>Lue
Leimausleiri Kuopiossa
18 rastivarsaa mukana
Muokattu:15.6.2022 >>Lue

Kilpailukutsu Koululaissuunnistus 24.9.2008

> Paluu kisan pääsivulle 
 
Toimitsijat 
Kilpailunjohtaja: Jouni Tourunen 
Ratamestari: Pekka Raunio 
Tulospalvelu: Pekka Mettälä  
Kuulutus: Jussi-Petri Hirvonen 
Lähtö: Esko Eskola, John Laukka 
Maali: Lars Stenstrand 
Nettisivut: Antti Lepola  
Karttojen tulostus: Veli-Matti Onnela 
 
KILPAILUOHJEET 
 
Kartta ja rastinmääritteet 
5-värinen tulostekartta mittakaavassa 1:5000 (2008). Rastikoodit ja sanalliset rastinmääritteet on painettu karttaan. Kartta (A4) on muovikotelossa. Kilpailijat saavat kartan ja ohjauksen 2 min ennen lähtöä. Kartat kerätään pois maalissa. Koulut voivat halutessaan saada kartat jälkikäteen. Radat ovat nähtävissä kisan jälkeen kisasivuilla www.rastivarsat.fi. 
 
Sarjat ja matkat
Rastiralli  
H/D7-8RR (rastireitti) 5 rastia 1.4/1.0 km (nauhoitus/suorin reitti)  
 
Rastireitti  
H/D9-11RR (rastireitti) 5 rastia 1.4/1.0 km (nauhoitus/suorin reitti)  
 
Tukireitti  
H/D12-13TR (tukireitti) 5 rastia 1.4/0.9 km (nauhoitus/suorin reitti)  
 
Tavallinen suunnistus  
H/D14-16 7 rastia 1.9 km
Lähtöluettelo 
Lähtöluettelo on nähtävissä ilmoitustaululla. Koulukohtaiset lähtöluettelot on saatavissa ilmoitustaulun luota. Ensimmäinen lähtö on klo 9.30. Esilähdössä on oltava valmiina 10 min ennen luetteloon merkittyä lähtöaikaa. Rastirallilaiset voivat lähteä matkaan myös pareittain tai ryhmissä toimitsijoiden opastuksen mukaisesti.  
 
Kilpailunumerot 
Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Numero on mainittu sarjoittaisessa lähtöluettelossa ensimmäisenä vasemmassa reunassa lähtöajan edellä ja koulukohtaisessa listassa lähtöajan jälkeen. Numerot ovat haettavissa urheilukentän pohjoispäädyn aidalta. Opettajat tarkistakaa, että kukin saa oikean numeron, kiitos! Numerot kerätään pois maaliintulon jälkeen. HUOM! Rastirallilaiset (H/D7-8RR) eivät käytä kilpailunumeroa, vaikka numero onkin arvottu lähtölistaan.  
 
Emit, esilähtö ja lähtö 
Kilpailussa käytetään elektronista leimausjärjestelmää (Emit). Rastirallilaisia (7-8-vuotiaat) lukuun ottamatta kaikille kilpailijoille on määritetty oma numerollinen Emit-kortti. Emit-kortit on jaettu valmiiksi kouluittain (isommille kouluille myös sarjoittain). Kortit ovat jaossa ilmoitustaulun luona. Koulujen opettajat jakavat oikeat Emit-kortit oikeille kilpailijoille ja palautettava niiden kilpailijoiden Emitit, jotka ovat joutuneet jäämään kisasta pois. Vaikka Emit-kortit tarkistetaan vielä esilähdössä, on ehdottoman tärkeää, että kilpailijat eivät vaihda Emit-kortteja toisten kanssa, vaan pitävät oman Emit-korttinsa aina maaliintulon jälkeiseen leimantarkastukseen saakka. Kilpailijan on oltava esilähdössä kentän pohjoispään portilla oman Emit-korttinsa kanssa 10 min ennen lähtöluetteloon merkittyä aikaa. Rastirallilaiset saavat Emit-korttinsa vasta esilähdössä. 
 
Kilpailijat ohjataan esilähdöstä varsinaiseen lähtöön n. 5 min ennen lähtöaikaansa. Lähdössä toimitaan lähdön toimitsijoiden opastuksen mukaan. Kilpailijat saavat mm. tutustua minuutin ajan omaan karttaansa ja tekevät ns. nollaleimauksen 4 min ennen lähtöä. Kaikki lähtijät saavat kartan ja opastuksen 2 min ennen lähtöä.  
 
Emit-kortti leimataan joka rastilla ja lopuksi myös maalissa (ns. maalileimaus). Tämän jälkeen siirrytään vielä maalitoimitsijoiden ohjeiden mukaisesti leimantarkistukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois. Puuttuvasta tai väärästä leimauksesta seuraa 10 minuutin aikasakko.  
 
Rastireitti 
Maastossa kulkeva sini-valkoinen nauha on piirretty karttaan yhtenäisellä violetilla viivalla. Rastit ovat nauhan varrella ja merkitty tunnuksella RR (RR1, RR2 jne.). Tarkista tunnus ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla. Viimeinen rasti on kaikissa sarjoissa sama. 
 
Tukireitti 
Maastossa kulkeva sini-valkoinen nauha on merkitty karttaan kuten rastireitilläkin. Rastit ovat nauhan läheisyydessä ja merkitty numerokoodilla. Tarkista numerokoodi rastinmääritteestä ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla! Viimeinen rasti on kaikissa sarjoissa sama. 
 
Mallirasti 
Mallirasti sijaitsee esilähdön läheisyydessä sekä lähtöpaikan K-pisteessä. Esilähdön mallirastilla voi harjoitella Emit-kortin leimausta.  
 
Maali 
Viimeiseltä rastilta seurataan viitoitusta maaliin. Maali sijaitsee urheiluradan maalin kohdalla. Emit-maalileimaus tapahtuu välittömästi maaliin tultaessa. Maalista siirrytään toimitsijoiden opastuksella leimantarkastukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois.  
 
Palkinnot 
Kaikki kilpailijat saavat maalissa mehun. Sarjoissa H/D9-16 kolme parasta palkitaan mitalilla. Sarjoissa H/D7-8RR arvotaan lisäksi kolme palkintoa/sarja. Koulu, joka saa eniten palkintosijoja suhteessa koulun koko oppilasmäärään, palkitaan kiertopalkinnolla. Palkintojen tapahtuu välittömästi tulosten varmistuttua (n. klo 12.30).  
 
HYVÄÄ MATKAA JA REIPASTA MIELTÄ! 
KIITOS OSANOTOSTA!  
 
RASTIVARSAT ry, Nuorisovaliokunta
 
 

Päivitetty: 17.9.2008
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja