Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Syyskokous
Uutiset
SM-sprintti Salossa 19.9. ja SM_viesti Pöytyällä 20.9.
SM-kimara jatkuu
Muokattu:21.9.2020 >>Lue
EI JUKOLAN VIESTIÄ VESIVEHMAALLE !
Jukolan viesti 2025 Mikkeliin ja 2026 Kotkaan
Muokattu:22.9.2020 >>Lue
Aluekupin finaali Hollolassa 14.9.
15 rastivarsalaista mukana
Muokattu:15.9.2020 >>Lue

IX Suunnistuksen Koululaiskisa 19.9.2006

Suomen Suunnistusliiton paikallinen lasten ja nuorten pilottitapahtuma

Yhdeksäs koululaisten suunnistuskisa järjestetään tutussa paikassa Orimattilan Urheilukeskuksessa ti 19.9.2006 klo 10 alkaen. Tänä vuonna kisa on samalla yksi Suomen Suunnistusliiton (SSL) paikallisista pilottitapahtumista, joissa kerätään kokemuksia liiton uusista lasten ja nuorten kilpailuja koskevista periaatteista. Pilottikisa aiheuttaa viime vuoteen verrattuna kolme muutosta:

  1. Seitsemän- ja kahdeksanvuotiaat (1. ja 2. luokka) lapset eivät kilpaile. He kiertävät normaalin RR-radan ns. rastirallina ilman ajanottoa joko yksin, pareittain tai ryhmänä oman toivomuksen mukaan. Heidät kuitenkin ilmoitetaan kilpailuun muiden osallistujien tapaan. Rastirallin lähtö tapahtuu kilpailusarjojen jälkeen.

  2. Yhdeksän- ja kymmenvuotiaiden (3. ja 4. luokka) lasten aikoja ei julkaista paremmuusjärjestyksessä, vaan ainoastaan lähtölistan mukaisessa järjestyksessä.

  3. Tapahtumassa kerätään palautetta kisan toteutuksesta niin koululaisilta, opettajilta, huoltajilta kuin toimitsijoiltakin. Kokemuksista voi kertoa sekä info/keskustelupisteessä että kisapaikalla kiertäville haastattelijoille.

Kisan radat ovat edelleen lyhyet ja helpot. Radat kulkevat hyväpohjaisessa ja alueeltaan rajatussa kangasmaastossa, jossa vähemmän suunnistaneellakaan ei ole eksymisvaaraa. Rastireitillä (RR 7-10 v.) rastit sijaitsevat maastoon vedetyn ja karttaan piirretyn siimarin varrella, tukireitillä (TR 11-13 v.) siimarin läheisyydessä. 14-16-vuotiailla on helppo tavallinen suunnistusrata. Karttana on tulostekartta mittakaavassa 1 : 5 000.

Kisassa käytetään elektronista leimausjärjestelmää (Emit). Puuttuvasta tai väärästä rastileimauksesta seuraa 10 sakkominuuttia. Näin kenenkään ei tarvitse kokea ikävää hylätyksi tulemisen tunnetta.

Kisan osallistujamäärä on viime vuosina ollut ilahduttavan suuri. Toivomme, että ajankohta sopisi nytkin mahdollisimman monen koulun ohjelmaan mukavana syksyisenä ulkoilupäivänä.

HUOM! Pilottitapahtumaan liittyvä toinen koulutustilaisuus ja kisan suunnittelupalaveri pidetään Orimattilan Osuuspankilla ti 29.8. klo 18 alkaen. Koulujen edustajat ovat tervetulleita mukaan!

Kilpailutiedot löytyvät myös Rastivarsojen kotisivuilta osoitteesta www.rastivarsat.fi

Tervetuloa rasteille, toivottavasti säät suosivat syksylläkin!

Jouni Tourunen
Rastivarsat ry


> Viime vuoden (2005) Koululaiskisan sivut; tuloksia, kuvia..
> Paluu kisan pääsivulle


Päivitetty: 15.9.2006

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja