Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2020 Toiminnalliset treenit
Uutiset
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue
Koululiikuntaliiton suunnistuskisat Haminassa
16 nuorta Orimattilasta
Muokattu:13.10.2021 >>Lue

Kilpailuohjeet - Koululaiskisa 20.9.2005

> Paluu kisan pääsivulle 
 
Kartta ja rastinmääritteet 
5-värinen tulostekartta mittakaavassa 1:5000 (2005). Rastikoodit ja sanalliset rastinmääritteet on painettu karttaan. Kartta (A4) on muovikotelossa. Kartan ja ohjauksen saa 1 min ennen lähtöä. Kartat kerätään pois maalissa ja jaetaan koulujen opettajille kisan jälkeen. 
 
Sarjat ja matkat
H/D7-11RR (rastireitti)    5 rastia  1.3/0.9 km (siimari/suorin reitti) 
H/D12-13TR (tukireitti) 6 rastia 1.3/1.1 km (siimari/suorin reitti) 
H/D14-16 (tav. suunnistus) 9 rastia 1.7 km
Lähtöluettelo 
Lähtöluettelo on nähtävissä ilmoitustaululla. Kunkin koulun opettaja/huoltaja saa toimitsijalta oman lähtöluettelon ilmoitustaulun luota. Ensimmäinen lähtö on klo 10.00. Huom. esilähdössä on oltava valmiina 10 min ennen luetteloon merkittyä lähtöaikaa. 
 
Kilpailunumerot 
Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Numero on mainittu sarjoittaisessa lähtöluettelossa ensimmäisenä vasemmassa reunassa lähtöajan edellä ja koulukohtaisessa listassa nimen edellä. Numerot ovat haettavissa urheilukentän pohjoispäädyn aidalta. Opettajat tarkistakaa, että kukin saa oikean numeron, kiitos! Numerot kerätään pois maaliintulon jälkeen. 
 
Esilähtö ja lähtö 
Esilähtö sijaitsee urheilukentän pohjoispäädyn portilla. Esilähdössä on oltava 10 min ennen lähtöluetteloon merkittyä lähtöaikaa. Varsinainen lähtöpaikka sijaitsee esilähdön välittömässä läheisyydessä. Lähtöpaikalle voit siirtyä saatuasi esilähdön toimitsijalta Emit-kortin. 
 
Emit 
Kilpailussa käytetään elektronista leimausjärjestelmää (Emit). Kilpailija saa Emit-kortin esilähdössä n. 5 min ennen lähtöaikaa. Ns. nollaleimaus tapahtuu varsinaisessa lähdössä toimitsijoiden ohjeiden mukaan 3 min ennen lähtöaikaa. Emit-kortti leimataan joka rastilla ja lopuksi myös välittömästi maaliintulon jälkeen (ns. maalileimaus). Tämän jälkeen siirrytään vielä maalitoimitsijoiden ohjeiden mukaisesti leimantarkistukseen, jossa Emit-kortit kerätään pois. Puuttuvasta tai väärästä leimauksesta seuraa 10 minuutin aikasakko. 
 
Rastireitti 
Maastossa kulkeva valkoinen siimari + kelta-punainen-nauhoitus on piirretty karttaan yhtenäisellä violetilla viivalla. Rastit ovat siimarin varrella ja merkitty tunnuksella RR (RR1, RR2 jne.). Tarkista tunnus ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla! 
 
Tukireitti 
Siimari ja kelta-punainen-nauhoitus on merkitty karttaan kuten rastireitilläkin. Rastit ovat siimarin läheisyydessä ja merkitty NUMEROKOODILLA. Tarkista numerokoodi rastimääritteestä ennen leimausta, jotta tiedät olevasi oikealla rastilla! 
 
Mallirasti 
Mallirasti sijaitsee esilähdön läheisyydessä. Mallirastilla voi harjoitella Emit-kortin leimausta. 
 
Maali 
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maali sijaitsee urheiluradan maalin kohdalla. Emit-maalileimaus tapahtuu välittömästi maaliin tultaessa.  
 
Palkinnot 
Kaikki kilpailijat saavat maalissa mehun ja pienen osanottopalkinnon. Lisäksi kunkin sarjan kolme parasta palkitaan mitalilla. Koulu, jonka oppilaat voittavat eniten mitalisijoja suhteessa koulun oppilasmäärään, palkitaan kiertopalkinnolla. Palkintojen jako välittömästi tulosten varmistuttua (n. klo 12.30). 
 
Toimitsijat: 
Kilpailunjohtaja Jouni Tourunen, kuulutus Jorma Hämäläinen, ratamestari Pekka Raunio, lähtö Jari Lehtonen, atk Arto Henttonen, maali Tauno Backman, Emit Heikki Lario ja Lars Stenstrand. 
 
HYVÄÄ MATKAA JA REIPASTA MIELTÄ! 
KIITOS OSANOTOSTA! 
 
RASTIVARSAT ry, Nuorisovaliokunta 
 

Päivitetty: 15.9.2005
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja