Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Nuorten Jukola 23
Uutiset
25.3.2024 Lapin Lumirastit
Kaksoisvoitto Miskalle ja Hannu-Pekalle >>Lue
21.3.2024 Kevätkokous
Kerholla perjantaina >>Lue
11.3.2024 Hs SM - takaa-ajo
Miska pronssille, HP seiska >>Lue

Kevätleiri Ruotsissa

Kevään sulan maan leirimatka alkoi keskiviikkoiltana linjalla Ola-Hki-Sto ja jatkui torstaiaamupäivällä muutaman tunnin ajona Sto-Oskarshamn. Tuukka oli järjestellyt majoitukset Gunnarsön mökkikylään, joka toimi erinomaisena keskuksena kaikkiin harjoituksiin; ajoaika kuskista ja pummaamisen määrästä riippuen kaikkiin harjoituksiin oli vain 10-15 min ja mökkikylän vieressä oli lisäksi hieno maasto. 
 
 
 
Ennen ensimmäistä harjoitusta torstai-iltapäivällä ohjelmassa oli luonnollisesti pressitilaisuudet, joita tässä tapauksessa järjestettiin kaksi kappaletta. Ensin kommentit annettiin Östra Småland Lokaltidningille välittömästi majoituksen pihassa. Puolen sivun reportaasi julkaistiin näyttävästi aprillipäivän numerossa kolmen värikuvan kera. Ensimmäisen treenin lähtöpaikalla iskivät toisen paikallislehden Oskarshamn Tidningenin toimittajat ja taas poseerattiin. Jälkimmäisen lehden artikkeli. Keskimatkan harjoitus suunnistettiin vaativassa maastossa ja osa kävi illalla ottamassa tuntumaa maastoon lampun kanssa. 
 
Perjantaiaamusta suunnattiin hienoon maastoon, jossa tarjolla oli H21 ja D21 radat Ruotsinmestaruuskisoista 2009. Tässä maastossa oli muutama läntti lunta ja muutama askel päästiin tallaamaan lumeen mutta käytännön haittaa siitä ei ollut. 
 
 
 
Iltapäiväksi tränare oli ohjelmoinut viuhkatreenin hienoon avokallioiseen kulttuurimaastoon. Tämän treenin useimmat otti kevyenä valmistautumisena illan yötreeniin. 
Illalla aivan mökkikylän kulmalta vedettiin sitten yösuunnistusharjoitus yhteislähdöllä. Mukaan sparraamaan saapuivat KFUM Örebron ja Angelniemen Ankkurin suunnistajat. Ilmassa oli isommankin urheilujuhlan tuntua kun parinkymmenen valopään ryhmä ampaisi paukusta pimeään maastoon. Vajaan tunnin päästä sitten kuunneltiin vaihtelevia tarinoita siitä miten yöllä pitää ja ei pidä suunnistaa. 
 
Lauantaiaamun ohjelma oli tiukka. Ennen seitsemää ylös, kamppeet kasaan ja aamupalalle 7:30, harjoitukseen 8:15, takaisin treenistä laittamaan kämpät siisteiksi klo 10, lounaalle klo 11 ja kotimatkalle 11:30. Treeni käytiin tekemässä OK Viljanin seuramajan pihasta käsin ja sama taattu laatu maastojen, karttojen ja ratojen osalta jatkui. Tässä harjoituksessa kävi myös niin että tarkkanäköisimmät seuramme nuoret suunnistajat näkivät karhunpennun löntystävän harjoituksen kakkosrastilla. Ihan kaikki eivät tätä tarinaa uskoneet mutta todistettavia luontohavaintoja leirin aikana tehtiin niin villisioista, peuroista, fasaaneista, kaneista kuin ketuistakin. 
 
 
 
Kartat olivat poikkeuksetta todella hyvin tehtyjä ja ruotsalaisiksi myös varsin yksityiskohtaisia. Muonituksesta vastasi paikallisen jalkapalloseuran Osksarhamn AIK:n ystävälliset talkoolaiset. Yksinkertaiset mutta maukkaat urheilijan perusateriat järjestyivät seuran hulppeissa tiloissa palloiluhallin ravintolasalissa. Järjestelyt leirillä toimivat kaiken kaikkia mallikelpoisesti ja tästä pisteet jälleen kerran Tuukalle. Tuukan kokemus ja kansainväliset kontaktit takasivat leiriläisille sen mitä tultiin hakemaan ja paikallisen suunnistusseuran SK Viljanin ”jööran” hoiti tarvittavat operoinnit paikan päällä. 
 
 
 
Ohjelma oli tiivis mutta urheilullisesti hyvin tilanteeseen sopiva. Suomen lumilta pidemmälle leirille lähteminen olisi vaatinut useimmilta urheilijoilta enemmän maastotuntumaa pohjalle, kolmen päivän tiiviin paketin kaikki pystyivät tekemään hyvillä tehoilla. 
Nyt vain toivotaan että lumet sulavat Suomestakin. 
 
-Esa 
 
> Leirin ennakot 
> Kuvia leiriltä 
 

3.4.2011

Uutisarkisto

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja