Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Unelmien liikuntapäivä, Tietävälä
Uutiset
3.6.2020 Seuran kevätkokous
Kevätkokous Kerholla perjantaina 5.6 klo 19.00. >>Lue
1.6.2020 Kankaanmäen arvonta
Kankaanmäen kiintorasteilla toukokuussa osallistujien kesken arvottiin 3 arvontapalkintoa. >>Lue
28.5.2020 Pyöräsuunnistusharjoitus tulossa 7.6
Ämmäntöyräällä pyöräsuunnistetaan 7.6.2020 >>Lue

Rastiseikkailu oli menestys

 
 
Peräti 250 1-3 –luokkalaista lasta Jokivarren, Myllylän, Tietävälän ja Tönnön kouluista osallistui Suomen Suunnistusliiton ja Rastivarsojen yhdessä järjestämään Rastiseikkailuun Tietävälän koulun maastossa maanantaina 11.5. Tapahtuma oli osa valtakunnallista Olé Kartalla rastiseikkailuviikkoa ja sen johtivat Tuukka sekä Suomen Suunnistusliiton Nuori Suunta –luotsi Suvi Pelkonen. Rasteilla oli toimitsijoina sekä seuramme kokeneita senioreja että erittäin hienosti tehtävänsä hoitaneita nuoriamme. Kaikkiaan kuluvalla viikolla järjestetään ympäri Suomea 24 seikkailutapahtumaa, joihin osallistuu 6000 lasta. 
 
Tapahtuma alkoi yhteisellä jumpalla, jonka jälkeen siirryttiin viidelle toiminnalliselle rastille. Puoli tuntia kestäneillä rasteilla koululaiset saivat kokeilla tarkkuussuunnistusta, aarteen etsintää, supersprinttiä, leimausrataa sekä pistesuunnistusta. Kuudes rasti oli ruokailu, jossa Tietävälän koulu joutuikin venymään ruokailijamäärän moninkertaistuessa normaaliin verrattuna. Rehtori Timoa juuri tämä kuudes rasti arvelutti etukäteen. Hienosti sekin rasti sujui. 
 
Pistesuunnistus oli lähinnä oikeaa suunnistusta. Osa hieman arkaili alussa, mutta muutaman minuutin jälkeen ryhmät kirmasivat jo täyttä vauhtia. Hauskoja kommenttejakin kuultiin. Eräässä neljän hengen ryhmässä poika kiljaisi: ”Rasti on tuolla, nyt juostaan”. Ryhmässä mukana ollut tyttö tokaisi: ”Miksi, ehtiihän sinne kävellenkin”.  
 
Koululaisille oli jaettu kaulassa kannettavat passit. Passeissa oli perustietoa ja niihin sai kerätä leimoja. Oma tilansa oli varattu myös nimikirjoituksille. Tilaisuudessa oli mukana myös miesten maajoukkuesuunnistaja Tuomas Tervo, joka saikin jakaa paljon nimikirjoituksia. Tuomaksen suunnistusohjeet olivat haluttuja hänen kiertäessään rasteilla.  
 
Rastiseikkailun päätteeksi kaikki saivat pienen muistolahjan ja tapahtuman sponsorin tarjoaman hedelmän. Lapset ja opettajat olivat erittäin tyytyväisiä kokemaansa. Opettajat kyselivätkin, että järjestetäänhän vastaava tapahtuma ensi vuonnakin. Seuraava Rastivarsojen ja Orimattilan koulujen välinen yhteinen tilaisuus, Koululaissuunnistus järjestetään keskiviikkona 23.9. Urheilukeskuksessa. Katsotaan, saadaanko sinne jälleen uusi osanottoennätys, siis yli 650 koululaista. 
 
> Kuvia seikkailusta 
 
JiiPee

21.5.2009

Uutisarkisto

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja