Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Nuorten Jukola 23
Uutiset
25.3.2024 Lapin Lumirastit
Kaksoisvoitto Miskalle ja Hannu-Pekalle >>Lue
21.3.2024 Kevätkokous
Kerholla perjantaina >>Lue
11.3.2024 Hs SM - takaa-ajo
Miska pronssille, HP seiska >>Lue

Iltarastit alkavat!

Rastikausi käynnistyy Orimattilassa ensi maanantaina 23. huhtikuuta Jymylinnanmäellä Iltarasteilla ja Kaupunkisuunnistuksella. Iltarasteille lähtijät starttaavat vesitornin juurelta klo 17 alkaen ja kaupunkisuunnistajat Jymylinnan edustalta vapaamuotoisesti parin kilometrin keskustakierrokselle klo 18–19. 
 
 
 
Kaupunkisuunnistus järjestettiin ensi kerran viime vuonna, ja sillä oli suuri suosio. Paikallislehti Orimattilan Sanomat on jälleen tapahtumassa mukana. Tällä kertaa kaupunkia katsellaan Lahdentien, Heinämaantien sekä rautatien rajaamalla alueella. Matkaa kertyy noin kaksi kilometriä ja rasteja on viisi. Nyt rasteilla ei ole kysymyksiä, mutta kartan kulmaan tulee painaa leima jokaisella rastilla. Kaupunkisuunnistuksessa ei oteta aikaa. Lähtöpaikalta saa kartan kouraansa ja sitten vain menoksi. Rasteja hakiessa saa huomata, kuinka tutuistakin paikoista löytää uutta katsottavaa eikä silti ole eksynyt.  
 
 
 
Kaupunkisuunnistuksen reitti on suunniteltu niin, että sille voi lähteä kuka tahansa. Alueen metsiä ei koluta, vaan rasteille pääsee asfalttiteitä pitkin kulkupelinä vaikka rollaattori. Viime kesänä kaupunkisuunnistukseen osallistui joukko lastenvaunujen työntäjiä, mikä kertoo reitin luonteesta. 
 
Iltarastit ovat paikkakunnalla tuttu tapahtumasarja ja ne ovat saaneet merkittävän roolin paikkakunnan aikuisväestön ja nuorten liikuttajana. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry palkitsi Orimattilan iltarastit vuoden 2011 terveysliikuttajana. Vuosittain iltarasteja hakee Orimattilassa noin 3 500 kävijää. 
 

17.4.2012

Uutisarkisto

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja